Over mij

Over mij

Hoi! Ik ben Lianne, 29 jaar oud en ik woon met mijn vriend en kat in een appartementje in Noord-Holland. Mijn grote droom is verhuizen naar een boerderij met een moestuin en heel veel geredde dieren. Of een boshuisje met veel groen om ons heen. A girl can dream, toch?

Ik heb al eerder een blog bijgehouden, maar wilde graag over meerdere dingen schrijven en heb daarom zin in een nieuwe start. Zie het als een dagboek dat door iedereen gelezen mag worden. Op deze blog zal ik over alles schrijven dat in me opkomt. Of jij dat interessant vindt, is een tweede πŸ˜‰ zo niet, even goede vrienden!

Studie
Ik heb psychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Een heerlijke tijd met veel gelijkgestemde mensen om me heen, ik voelde me zo thuis. Helaas werd ik in het derde jaar chronisch ziek en moest ik ervoor kiezen om te stoppen. Iets wat nog steeds pijn doet als ik eraan terug denk. Gelukkig ben ik er nu, na vijf jaar bijna alleen in bed te hebben gelegen, er weer bovenop en ik heb veel plannen!

Tekstschrijver
Nadat ik mezelf beter had verklaard ben ik een tijdje in de thuishulp gaan werken. Ik dacht dat dat wel kon, maar het bleek lichamelijk toch te zwaar. Had ik misschien kunnen weten, maar ja, zoveel keuze is er niet als je ongeschoold bent en een flexibele werkgever nodig hebt (ik had nog steeds geen bakken met energie, dus kon niet veel uren doen). Gelukkig heb ik inmiddels een heel fijn baantje als tekstschrijver. Dit doe ik met veel plezier, lekker thuis, met de kat op schoot.

Kat Karel
Als je mij volgt zul je deze doerak regelmatig voorbij zien komen. Hij is mijn favoriete model en knuffelmaatje. Karel werd als kitten door mijn vader uit een slechte situatie gered en, omdat mijn moeder eigenlijk geen kat erbij wilde, “kocht” ik hem voor vijftien euro van zijn vorige baasje. Met de belofte dat hij met mij mee zou gaan als ik uit huis ging. Nu woont hij inmiddels alweer een jaar of zes bij ons en we zijn ontzettend gek op hem! Naast katten ben ik ook dol op honden. Wij hebben eerder een oudere hond, Kai, geadopteerd en toen hij overleed een jonger hondje, Boet, die bij ons toch niet op zijn plek bleek. Hij woont nu op een heerlijke plaats midden in het bos met andere hondjes. Eind goed, al goed, hoewel ik hem enorm mis.

Voeding en gezondheid
Ik ben gek op eten en alles wat daarbij komt kijken. Sinds een paar jaar eten wij voornamelijk plantaardig en de recepten die je hier zult vinden zullen dan ook geen dierlijke producten bevatten. Ik vind het heel belangrijk om gezond te eten (met cheat-momentjes) en goed voor mijn lichaam te zorgen. Daar leer ik ook graag over. Eigenlijk ligt er altijd wel een gezondheid gerelateerd boek op mijn nachtkastje.

Waarom huismusjes.nl?
Omdat ik een typisch huismusje ben! Ik vind het heerlijk om lekker thuis te zijn: een boek lezen, foto’s bewerken of gewoon lekker rommelen. Natuurlijk ga ik ook graag de deur uit, maar ik heb dan wel echt mijn ‘uit-het-raam-staar-tijd’ nodig, in mijn eigen woonkamer, om weer op te laden. Niets mis mee. Thuis valt genoeg te beleven! Op deze blog wil ik gaan schrijven over alles wat met gezondheid, zowel lichamelijk als emotioneel, te maken heeft. Het kan bijvoorbeeld gaan over voeding en gezonde recepten, lichaamsbeweging, toffe boeken, fijne lijstjes, dingen waar je blij van wordt, burn out of slaapgewoontes. Het zou zomaar kunnen dat het een grappig eclectisch geheel wordt met als hoofdthema gezondheid. Leuk, toch?