Altijd blijven leren | deze twee cursussen ga ik doen

Altijd blijven leren | deze twee cursussen ga ik doen

Ik ben een groot voorstander van leren. De eeuwige student, altijd met de neus in de boeken, dat ben ik! Bij mij schort het nog weleens aan actie: dan vind ik iets spannend, weet ik niet zeker of het iets voor me is en doe ik het daarom maar niet. En dat ben ik spuugzat. Vandaar dat ik voor de komende weken twee cursussen op mijn planning heb gezet waar ik niet alleen van leer, maar waardoor ik ook gedwongen word om er iets mee te doen.

De Insta Mindset cursus van Thee met Tara

Ik heb dus echt wakker gelegen van deze cursus. Ik kon niet slapen omdat ik een antwoord moest vinden op de Grote Vraag of ik dit wel of niet moest doen. Dat is natuurlijk helemaal niet nodig, want het is maar een Instagram cursus. Niets levensbedreigends. Het is alleen maar leuk. En dat weet ik heus wel. Maar dat ook voelen is een ander verhaal.

Ik wijt het aan mijn angstige brein. Vooral geen geld uitgeven, want straks verdien je het niet terug. Vooral niet jezelf online presenteren, want straks lachen mensen je uit. Vooral niet op de foto gaan, want straks sta je er stom op. Mijn brein wil me klein houden. Dat is veilig. Alles wat ik niet ken, alles wat nieuw is en waarin je kunt falen, kortom: alles waar je iets van leert, dat vindt mijn brein helemaal niks.

En dat angstige brein, daar weet Tara alles vanaf. Zij heeft namelijk, net als ik, een angststoornis. Toen ik Tara leerde kennen op Instagram vond ik haar al meteen leuk. Haar specialisatie is ondernemen met een rugzakje. Nou, dat spreekt mij natuurlijk wel aan. Als ondernemer met een rugzakje schiet het regelmatig door mijn hoofd dat een leven zoals ik dat voor me zie niet voor mij is weggelegd. Want: ik ben stuk. Met een angststoornis kun je geen bedrijf opzetten en er bestaat altijd een risico op terugval wat betreft mijn chronische vermoeidheid.

Verder lezen:
Ik heb paniekstoornis | wat nu?

Overenthousiaste amygdala’s

Leuk, hรจ, hoe je innerlijke stemmetjes je weerhouden van leven zoals jij dat wilt. Het is eigenlijk logisch: je brein wil je beschermen tegen alles dat ‘nieuw’ of ‘eng’ is en is daar heel virtuoos in. Ik snap het wel. Mijn wereld is vijf jaar lang ongeveer zo groot als mijn appartement geweest. Ik had geen verantwoordelijkheden, behalve mijn gezondheid in de gaten houden. Ik hoefde geen geld te verdienen, geen prestatie te leveren. Ik hoefde zelfs de afwas niet te doen. En mijn brein heeft zich daardoor ingesteld op een superklein wereldje. Dat vond ‘ie wel comfortabel. Nu ik uit dat kleine wereldje wil breken, schiet mijn amygdala daar spontaan van in paniek.

Maar daar heb ik dus genoeg van. Een insta-cursus is geen grote bedreiging, ook al heb je nog nooit zoiets gedaan. En solliciteren op een nieuwe opdracht ook niet, want hey, nothing is set in stone en als je iets niet leuk vindt, dan kun je gewoon stoppen (in goed overleg met je opdrachtgever, dat wel). Een fotoshoot kan hartstikke leuk zijn en de foto’s zullen je altijd positief verrassen. Gewoon doen.

De ik-kan-dat-niet-want-ik-ben-stuk mindset is precies waar we aan gaan werken tijdens de Insta Mindset cursus. Ik heb er zin in! En wie weet ontstaan er ook wel mooie samenwerkingen tussen de cursisten. Rugzakjes kunnen ook voor verbinding zorgen. Wil jij ook meedoen? De cursus gaat op 16 november van start. De informatie vind je hier! (no spon, ik heb de cursus zelf betaald).

Happy Quarantine cursus van Rosanne Woudstra

Ik denk dat ik inmiddels voor iedereen spreek als ik zeg dat we het he-le-maal gehad hebben met het corona-virus en de bijbehorende maatregelen. Ondanks dat zitten we er nog wel een tijdje aan vast (en houd je ook vooral aan de regels, des te eerder zijn we ervan af!). Maar zoals een wijs iemand met kanker ooit zei: “Kut is het toch al, laten we er dan maar iets van maken.” En dat is denk ik precies de insteek van de Happy Quarantine cursus van Rosanne Woudstra. We moeten er gewoon iets leuks van maken, ook al is het allemaal hartstikke stom.

In deze cursus krijg je allemaal tips & tricks om beter met de quarantaine-stress om te kunnen gaan. Door middel van 100 (!) stories per dag ga je leren hoe je weer grip krijgt op je gedachten en je stresslevels. En vooral ook: op je energieniveau en de manier waarop je voor jezelf zorgt in deze stressvolle periode. Mijn plan is: lekker veel met mijn camera de natuur in. Gezellig de kaarsjes aan als het buiten donker wordt en zo nu en dan lekker Thais bestellen (support your locals!). Maar ik vind dit geen makkelijker periode, dus ik kan alle tips gebruiken.

Ik ben in ieder geval heel benieuwd wat ik van deze 5-daagse cursus ga opsteken. De cursus gaat op 9 november van start. Hier kun je meer informatie vinden. #spon

Ik ben benieuwd: ga jij nog leuke cursussen doen of nieuwe dingen leren? Laat het weten in de comments! ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *