De herfst komt eraan | Wat zijn mijn plannen?

De herfst komt eraan | Wat zijn mijn plannen?

2020 is een raar jaar, om meerdere redenen. Het virus gooide nogal roet in het eten en zorgde voor veel stress. Er is een verdrietige situatie gaande in mijn familie. En ik was even bang dat ik in een terugval terecht zou komen. Maar het jaar is nog niet voorbij en ik ga mijn best doen om een aantal fijne doelen te behalen, zowel persoonlijke doelen als plannen voor mijn onderneming. We hebben nog drie maanden te gaan totdat een volgend jaar zich aandient (en laten we hopen dat 2021 gemakkelijker verloopt), maar next up: de herfst. Ik heb er veel zin in. De herfst staat dit jaar voor mij in het teken van vaker voor mezelf kiezen en meer tijd nemen voor de dingen die ik wil doen. Wat ben ik deze herfst allemaal van plan?

De paddenstoelenroute lopen

De prachtige kleuren, de regenachtige middagen en niet te vergeten: de paddenstoelenroute die ik elk jaar met mijn moeder loop. Ik ben echt een herfstmeisje. Na een drukke zomer wil ik graag meer slow living in mijn leven te integreren. Dat betekent dat ik lekker veel wil wandelen in het bos, met mijn camera de natuur in en extra tijd wil nemen voor self-care, zoals een middagje op de bank met een fijn boek en een kop thee. Want je kunt wel blijven doorjakkeren, maar daar wordt niemand beter van, zeker niet als je net uit een burn-out of ziekteperiode komt. Je bankrekening vindt het misschien leuk als je eindeloos blijft doorwerken, maar dat is maar tijdelijk. Die heeft er namelijk ook niets aan als jij omvalt. Uiteindelijk ben ik het meest productief als ik ontspannen en blij ben. Een beetje meer tijd nemen voor mezelf is daarom geen gek idee.

Pexels

Genoeg tijd besteden aan mijn cursus

Zoals je misschien wel weet ben ik dit jaar begonnen met de cursus Voeding en Gezondheid van de Open Universiteit. En ik vind het superleuk. Mijn hart gaat ervan zingen, echt waar. Maar ik blijk dus vreselijk slecht te zijn in het volgen van mijn hart (voor degenen die hier de kriebels van krijgen, sorry. Maar ik weet niet hoe je zoiets anders noemt. Met luisteren naar je hart bedoel ik echt even bij jezelf te rade gaan en uitzoeken wat jij wilt doen, waar je echt zin in hebt en – nog zo eentje – wat je ziel voedt, in plaats van wat je denkt dat je moet doen. En dit vaker voorrang geven). Ik neem lang niet genoeg tijd voor mijn cursus. Altijd is er iets dat ik ‘belangrijker’ vind, dat ‘meer prioriteit’ heeft. En dat zijn meestal niet de activiteiten waar ik heel blij van word of waar ik energie van krijg. Vanaf nu ga ik mijn best doen om vaker te luisteren naar wat ik wil doen. En ik wil meer tijd besteden aan mijn cursus, gewoon, omdat ik het ontzettend interessant vind.

Meer ruimte maken om te lezen

Ook zoiets. Lezen doe ik ontzettend graag, maar meer dan een kwartiertje voor het slapengaan gun ik mezelf niet. Zeker als er duizend andere dingen te doen zijn, die ‘belangrijker’ zijn. Ik ben het niet meer met mezelf eens wat dat betreft. Lezen heeft voor mij prioriteit. Ik leer er veel van, het is ontspannend en het inspireert en motiveert op veel gebieden, waardoor ik meteen meer zin heb in het leven en in de dag. Waarschijnlijk word ik er nog productiever van ook. Momenteel lees ik Jong Burnout van Nienke Thurlings (aanrader!) en Getting Things Done van David Allen.

Pexels

Volop koken met pompoen

Tijdens de herfst zijn pompoenen overal te vinden en wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Daan zei laatst: “Ik heb nu al zin in de eerste pompoensoep van het jaar”. Ik ook! We probeerden dit jaar onze eigen pompoenen te kweken op ons balkon, maar dit is helaas niet gelukt. Ons balkon is niet de juiste plaats voor een tuintje. Ooit hebben we een moestuintje en gaan we onze eigen pompoenen kweken. Nu al zin in.

De herfst: tijd om te ontspullen

Veel mensen doen het in de lente, maar ik vind het meer iets voor de herfst. Heeft ook te maken met het feit dat we waarschijnlijk gaan verhuizen en we graag helemaal opnieuw willen beginnen. We nemen alleen de spullen (en kleren en boeken en planten) mee waarvan we echt blij worden. En hoewel we nog niet weten wanneer de verhuizing gaat plaatsvinden, kunnen we nu al beginnen met het sorteren en wegbrengen van onze spullen. Zo gaan we lekker opgeruimd de winter in.

Heb jij grote (of kleine) plannen voor deze herfst? Laat het weten in de comments! πŸ™‚

2 gedachten over “De herfst komt eraan | Wat zijn mijn plannen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *