De lekkerste spinaziepesto met cashewnoten

De lekkerste spinaziepesto met cashewnoten

Daan heeft een nieuwe gewoonte: laat op de avond, als ik al in bed lig, slaat hij aan het koken. Dit is een jongen die een paar jaar geleden alleen af en toe een eitje bakte of pindasaus opwarmde in een pannetje. Ik weet niet wat hij doet (Jamie Oliver kijken?) maar het gebeurt regelmatig dat ik ’s ochtends de koelkast open doe voor mijn ontbijt en een lekker hapje tegenkom. Vandaag vond ik een half afgemaakte spinaziepesto – de foodprocessor maakte toch wel heel veel herrie, zo midden in de nacht – die we toen samen hebben geperfectioneerd. Onwijs lekker. En simpel!

Gezondheidsvoordelen van deze spinaziepesto

Ok, ik zou het niet categoriseren als ‘gezond’. Er zit best wat olie in en er zijn genoeg redenen om te letten op de hoeveelheid olie in je voeding – al is het alleen al om de calorieën. Maar in deze spinaziepesto zitten wel een aantal ingrediënten die goed voor je zijn. Neem spinazie. Een echte superfood. Spinazie zit bomvol goede voedingsstoffen: kalium, zink, magnesium, ijzer, calcium, foliumzuur, vitamine A, B6, C en K. Spinazie is ontzettend goed in het verlagen van ontstekingen in het lichaam. Je kunt het overal doorheen gooien: ovenschotels, smoothies, pastasauzen. Als je verse spinazie kleiner hakt, dan hoef je er niet eens iets van te merken. Maar de gezondheidsvoordelen heb je wel! Genoeg redenen dus om vaker spinazie in je dieet te verwerken.

Niet iedereen is er fan van, maar het is wel erg gezond: knoflook. Ook een superfood. Een smaakmaker met heel veel fijne eigenschappen. Knoflook kan bijvoorbeeld je immuunsysteem een oppepper geven, zodat je sneller van je kwaaltjes af bent.

Voor spinaziepesto heb je nodig:

  • een zak verse spinazie
  • 200 gram ongezouten, ongebrande cashewnoten
  • een goede olijfolie
  • een halve citroen
  • knoflook
  • zout en peper
  • een keukenmachine

Dit ga je doen:

Dit is geen moeilijk recept. Eigenlijk is het een kwestie van alles bij elkaar gooien en laten blenderen.

Als je een goede keukenmachine hebt die noten aankan, dan kun je meteen beginnen. Is dit niet het geval, laat dan de cashewnoten een paar uur in warm water weken zodat ze zachter worden. Doe de cashewnoten in je keukenmachine totdat het een zacht mengsel is geworden.

Gooi er een heleboel verse spinazie bij. Voeg olie en citroensap toe. Je kunt hierbij zelf inschatten hoeveel. Zorg ervoor dat het de substantie van een pesto krijgt.

Voeg knoflook naar smaak toe. Wij houden van knoflook en het is ook ontzettend gezond, dus wij waren daar niet zuinig mee. Maar als jij wel moeite hebt met knoflookadem, dan doe je er gewoon wat minder in. Je kunt ook even proeven om zeker te weten dat het op smaak is.

Voeg een beetje zout en peper toe, ook naar smaak.

Klaar!

Deze spinaziepesto is erg lekker op een broodje met een kopje tomatensoep. Je kunt er tagliatelle of andere pasta bij koken. Eigenlijk doet ‘ie het altijd goed. Eet smakelijk!

Heb jij de spinaziepesto gemaakt? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *