Weekoverzicht #1: spierpijn, peethond en een vegan kaasje

Weekoverzicht #1: spierpijn, peethond en een vegan kaasje

Ik ben een echte huismus, maar ik ga toch steeds vaker de deur uit. Deze week was best druk, volgepland met allemaal leuke dingen. En daar ga ik over vertellen. Zelf vind ik het altijd inspirerend om weekoverzichten te lezen van anderen. Zo krijg ik weer nieuwe ideeën voor mijn eigen dagen. Dus ik ga het ook doen! Kan je interessant vinden of niet, maar het leek me leuk om deze blog ook als een soort dagboek te beschouwen (en dan te bedenken hoe kwaad ik was toen een vriend in groep 8 mijn dagboek te pakken kreeg. En las. Het lef). Maar jullie mogen het allemaal weten! Stuntelige, onscherpe telefoonfoto’s erbij en alles. Wat heeft deze huismus allemaal uitgespookt?

Zondag

Hoewel ik vind dat de week op maandag begint, moet ik zondag erbij betrekken, want de zondag had nogal een invloed op mijn week. We gingen namelijk naar de sportschool. En niet zomaar een beetje met de apparaten spelen. Nee. Ik heb een zusje die de ambitie heeft om personal trainer te worden. En die ging mee. Dan weet je het wel.

Pas donderdag kon ik weer een beetje normaal lopen. Ik vond het spannend, want ik ben sowieso nog maar een paar keer in de sportschool geweest. En die fitgirls en gespierde jongens die daar rondlopen vond ik best een beetje intimiderend. De oefeningen heb ik nog niet onder de knie en ik voelde me er nog niet helemaal thuis. Maar Piek, mijn zusje, maakte een sportplan voor me. Dus nu moet ik wel. Ik ben heel benieuwd naar mijn gepersonaliseerde fitnessplan (en de spierpijn).

Maandag

Maandag ging ik voor het eerst sinds onze mini-vakantie naar Frankrijk weer aan het werk. Het was even inkomen, maar uiteindelijk lukte het om een aantal leuke blogs op mijn beeldscherm te toveren. Verder heb ik weinig uitgevoerd, want ik zat nog in vakantiemodus. Dan is een vriend die goed kan koken heel handig. Daan maakte een heerlijke pesto en ik heb de avond verder lezend doorgebracht. Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik een sucker ben voor zelfhulpboeken en psychologie. Vandaag las ik een klassieker: Niet Morgen Maar Nu van dr. Wayne Dyer.

Dinsdag

Dinsdag heb ik me vooral zorgen gemaakt over hoe we met z’n allen omgaan met het corona virus. We wandelden richting mijn tante en liepen daardoor even door de stad. Het was zo druk. Wij maakten dat we wegkwamen, maar andere voetgangers hielden geen enkele rekening met elkaar. Alsof corona achter de rug is, terwijl we nog steeds enorm moeten oppassen. Afstand houden is nog steeds ontzettend belangrijk, jongens!

Woensdag

Woensdag Projectdag! Ik werk momenteel vier dagen per week en heb woensdag omgedoopt tot Projectdag (met een hoofdletter, want heilig). Hier zal ik later nog een blogpost aan wijden, maar in het kort: op Projectdag doe ik alles waar ik tijdens werkdagen niet aan toe kom. Ik werk aan mijn websites, doe administratie en niet onbelangrijk: ik maak tijd voor mijn persoonlijke projecten, zoals mijn cursus Voeding en fotografie. Zo zorg ik dat ik, naast werk, toe kom aan mijn eigen dingen. Vandaag maakte ik een vegan kaasje, dat even moet fermenteren en over een paar dagen klaar is! Ik gebruikte hiervoor dit recept en ga er zwarte peper aan toevoegen. Wij hebben in ieder geval een lekker kaasje voor het weekend.

Donderdag

Donderdag had ik eerst een accountability call met Sabine. Daar vertel ik in een volgende blog meer over. Daan en ik deden een rustige sportsessie en toen was het tijd voor de highlight van de week. Wij gingen namelijk naar Velsen-Noord op doggydate! Het nieuwe baasje van onze vorige hond Boet (nu peethond) was toevallig in de buurt, en wij konden de mogelijkheid om hem even te zien niet aan ons voorbij laten gaan. Wat was het heerlijk om hem weer te knuffelen. Hij herkende ons meteen toen we naar hem toe liepen. Mijn gezicht heeft een grondige likbeurt gekregen en hij was door het dolle heen – en daardoor moeilijk op de foto te krijgen, maar ik vind ‘m toch heel leuk! Het was fijn om te zien hoe relaxed hij was. We hebben lekker over het strand gelopen en nu ben ik weer helemaal blij.

Vrijdag

Vandaag heb ik voornamelijk gewerkt. Ik schreef een aantal blogs, hield mijn eetgewoonten bij voor mijn cursus (en had honger, want je ziet opeens hoeveel calorieën je tot je neemt – oeps) en ging verder aan mijn kaasje. Het ziet er op de foto uit als yoghurt met peper, maar het is hard en het smaakt echt kazig! Ik kreeg mijn Spyder binnen, een kalibratie apparaatje om mijn laptop beeldscherm van de juiste kleuren te voorzien. Ik ben dol op fotografie en fotobewerking, maar kon niets doen omdat mijn scherm veel te geel was. Nu kan ik eindelijk echt aan de slag! #zin in

Verder maakte ik vegan vissaus naar dit recept. Voor veel heerlijke Aziatische recepten heb je vissaus nodig, maar wij eten geen vis. Ik ben heel benieuwd!

Zaterdag

Zaterdag gingen wij al vroeg richting Eindhoven. Daans oma werd 91! En dat vierden we in de corona-proof bibliotheek in haar gebouw. We hebben haar door corona maandenlang niet kunnen zien. Het was een lange, maar gezellige dag.

Zondag

Zo moe. Tijd om niets te doen is er even niet, want wij stonden om 11 uur alweer in de sportschool met personal trainer Piek. De oefeningen gingen een stuk beter! Maar een sessie op de stairmaster bevestigt wat ik al vermoedde: mijn conditie is nog steeds om te huilen. Van het sporten knapte ik wat op en ik had op zich wel zin om aan de slag te gaan, maar dat is meteen mijn valkuil: ik moet bewust rust nemen. Gelukkig kon ik tijdens de middaguurtjes nog even in mijn boek duiken.

Ik wilde eigenlijk even rust nemen na deze drukke week en het nog drukkere weekend, maar dat zit er niet in. Komende week is namelijk nu al voor volgepland: we gaan eten met mijn tante en opa, ik vier mijn verjaardag en er staat een zwangerschapsshoot in de agenda, die echt nu moet, want je weet het nooit wanneer zo’n kleintje opeens klaar zijn om tevoorschijn te komen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *