Een nieuwe start, een nieuwe blog

Een nieuwe start, een nieuwe blog

Als je hier bent, dan ken je mij waarschijnlijk al een beetje. Misschien persoonlijk (hoi mam!) of via Instagram. Het kan ook zijn dat je mij bent gaan volgen omdat je mijn vorige website kende. In deze blog leg ik uit waarom ik ervoor heb gekozen om helemaal opnieuw te beginnen.

Ten eerste: mensen veranderen. Mijn vorige website voelt alsof deze in een heel ander tijdperk thuishoort. Ik schreef er voornamelijk over plantaardige voeding en mijn ziekzijn. En hoewel ik dat op deze website vast ook ga doen, paste het niet meer bij wie ik nu ben en waar ik heen wil.

Ik heb namelijk grote plannen

Ik wil veel kanten op en het liefst allemaal tegelijk. Misschien is dat een karaktertrekje, misschien komt het door het feit dat ik vijf jaar lang niets heb kunnen doen. Maar ik heb doelen die ik wil behalen, en ik ga er hard voor werken (maar niet te hard. Ontspanning en rust staan hoog op het prioriteitenlijstje).

Ten tweede: ik ben gewoon dol op bloggen. Alles wat erbij hoort vind ik zo leuk! De blogartikelen zelf, het promoten, het contact met lezers en andere bloggers. Ondanks dat het heel veel (!) werk is. Ik hou nu eenmaal van het wereldje.

Verder lezen: waarom ik tekstschrijver ben geworden

Gezondheid en Instagram Stories

Gezondheid is een groot thema in mijn leven. Voeding en beweging horen daarbij en daar wil graag over leren en schrijven. Voordat ik ziek werd was ik daar nooit zo mee bezig. Ik deed mijn studie en at voornamelijk gerechten die ik nog van thuis bij mijn ouders kende, en dat was dat. Maar toen werd ik opeens ziek. En het is wat je altijd hoort: je realiseert je opeens dat je gezondheid de basis is van alles, en dat je het zomaar kwijt kunt raken.

Sinds een tijdje post ik mijn lunch op Instagram Stories. De ultieme millenial bezigheid, ik weet het. Maar ik doe dat om een reden, namelijk: ik wil je inspireren om meer groenten en fruit te eten. Dat vergeten we nogal eens. Ik ook. Voor mij is het ook een mooie stok achter de deur, maar het leukste vond ik een berichtje van een vriendin die zei dat ze echt iets aan mijn lunchideeën had en dat ze nu ook bezig is met meer groenten en fruit in haar dieet verwerken. Iemand anders stuurde me laatst een berichtje naar aanleiding van mijn blog over het overlijden van onze hond Kai. Ze wilde even haar verhaal kwijt, omdat ze zoveel verdriet had. Weer iemand anders had een vraag over de supplementen die ik nam tijdens mijn ziekte, omdat ze zelf ook eindeloos op zoek is naar dingen die haar kwaliteit van leven omhoog kunnen halen, al is het maar met één procent. Ik kon haar daar een beetje bij helpen. Het zijn kleine dingen, maar zoiets maakt echt mijn dag. Met iets kleins iemand helpen, dat is wat ik vaker zou willen doen. En dat kan prima in de vorm van een blog.

Een blogpost kan je net even de inspiratie geven om toch je wandelschoenen aan te trekken en de deur uit te gaan, om een appel te eten in plaats van nog een stukje taart, of een bepaald boek te kopen, of een random act of kindness te bedenken. Een blog kan veel dingen zijn en dat is precies wat ik er zo leuk aan vind! Daarom begin ik gewoon een nieuwe blog. Wie weet heb je er iets aan 🙂

Waar lees jij graag over? Wie zijn jouw favoriete bloggers? Laat het weten in de comments!

Foto: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *